fredag den 11. januar 2019

Dyrehold etablering

Vi har nu fået vores dyrehold etableret og sumpskildpadderne er kommet. Det har været en lang proces, hvor vi har måttet lave om i vores planer et par gange.


Vores selvlavet rensnings anlæg virkede ikke, som vi havde håbet, og vi havde vand ud over det hele dagen efter vi havde sat det i gang. Vi har derfor blevet nød til at hæve renderne en smule så vandet løber hurtigere og sætte plastik stopper for enden.
Vores lampe ville heller ikke virke optimalt, vi er kommet frem til at det er pæren der lige skal i gang og måske skal den udskiftes undervejs.
Vi måtte skifte vandet en ekstra gang, da vi havde et stykke bark som sti. Bark udskiller syre og det gjorde vandet rødt, på den lange bane ville syren skade skildpadderne. Vi har nu et stykke fyrtræ nede ved skildpadderne.


Vi har efter flere rettelser fået akvariet til at kører som vi havde tænkt det. Skidpadderne er ved at falde godt til og er begyndt at svømme rundt, vi har dog ikke set dem så meget på land i nu.


Pædagogiske overvejelser: 

Vi har brugt rigtig meget tid på at få det hele til at fungere og på nogle tidspunkter var vi ved at give op. Vi har snakket om at man skal overveje hvor meget børnene skal være med til, alt efter hvilken målgruppe der skal være med. Er det mindre børn kan man opbygge akvariet inden børnene bliver indravet i dyreholdet, men er det større børn (5-7 klasse) kan det give er situeret læring i selv at finde ud af hvordan man kan få det til at virke.













1 kommentar:

  1. Når der ikke er folk i lokalet - eller de er meget stille, er skildpadderne begyndt at kravle på land og lægge sig under varmelampen med halsen strakt helt ud... måske har I også set det...?

    SvarSlet