tirsdag den 22. januar 2019

Indendørs haver

Tirsdag d. 22-01-2018

Vi har i dag opbygget en indendørshave, vi har her plantet nogle forskellige krydderurter og planter. Vi kan senere bruge disse krydderurter på vores mad, de andre studerende på campus ville også kunne bruge det. 






Pædagogiske overvejelser: 

Ved sådan en indendørs have kan man uden at bruge meget plads eller mange materialer, lave jord til bord med børnene. De kan være med i hele processen. Det første der skal laves er at, man skal bygge det stativ hvor planterne skal være på. dette kan man på en skole gøre i sløjd hvor børnene kan være med til at planlægge. Herefter skal der plantes i flaskerne. Her kan børnene være med til at bestemme hvilke krydderurter og planter de kunne tænke sig og hvad de gerne vil lave med det. Ved at du indrager børnene i hvilke krydderurter der skal være, kan børnene forestille sig hvilket mad de kan lave med det eller hvad de skal have på i madpakke, så de kan putte krydderurter på. 
Børnene skal være med til at passe urterne og planterne, når de skal have vand og lys for at gro. Når krydderurterne er klar til at blive brugt, kan man sammen med børnene lave noget mad med krydderurterne.
Ved at børnene er med hele vejen, ser de hvordan krydderurterne og planterne bliver til og hvor de kommer fra.
Haven vil give noget grønt i institutionen, som i sær om vinteren vil give noget naturligt glæde, som også påvirker helbredet.
Der er lavet undersøgelse på hvad indendørs planter kan gøre i hverdagen, der blev det bevidst at grønne planter giver et bedre indeklima. Et bedre indeklima, nedsætter træthed, hoste og kløende øjne. Det er også i undersøgelsen bevidst at grønne planter giver færre sygedage.





Link: 
http://www.bib-info.dk/gfx/pdf/2004gavner%20indeklima.pdf    

Ingen kommentarer:

Send en kommentar