fredag den 11. januar 2019

Plantehold uge 1

Det er nu en uge siden vi startede vores plantehold op. Vi plantede nogle frø, hvor vi vil følge spiringen over jorden. I nogle plastik krus plantede vi nogle bønner hvor vi ville holde øje med deres udvikling, både af rødder og spiring.

Frøene vi plantede er der nogle der er begyndt at spire. dem der er begyndt at spire er: Tomat, ærter, Knudkål og æble. Vi var overrasket over at æble var en af de første der spirer, da det er et træ og har større rødder.  




Frøene i det store plastik bæger, udvikler sig meget og vi kan følge rødderne, dag for dag. De er også i dag begyndt at spire. Hvis vi er på Campus fra kl. otte til om eftermiddagen kan vi se en udvikling. 





Bygkornene er også begyndt at spire, det vi bedst kan se er det korn vi har taget fra glasset i klassen. Vi synes at vi kan se, kornet vi har samlet også er begyndt at spirer. 
Bygkorn samlet ude
Bygkorn fra glas


Pædagogisk overvejelser. 

Vi har snakket om at, inden man sår frø med børnene, skal man tænke over hvor lang til det er om at spirer. Vi kan se at tomat og ærtene var en weekend om at spirer. Hvis det spirer hurtigere kan du holde børnenes koncentration om emnet. De ville hurtigt kunne observere at der sker noget og hver uge se en forandring. 
Man kan lave forskellige forsøg i forhold til hvor meget vand man vander med og hvor ofte. Vi har sået tomater to steder, her observere vi om, mere vand gør at det går hurtigere eller om det er det samme. Ved sådan et forsøg vil børnene kunne se hvad vandet gør for de forskellige planter. 
Bønnerne er ret hurtige til at udvikle sig, det vil sige at børnene kan se en udvikling fra de kommer om morgenen til de går hjem om eftermiddagen. For at få en hverdag der slutter og starter ens kan man her bruge bønnerne. Vi kan snakke om dem om morgnen og kigge hvordan de ser ud så børnene får nogle naturfaglige begreber på, igen om eftermiddagen inden de går hjem kan man tage dem frem og se hvad der er sket i løbet af dagen. 


Ingen kommentarer:

Send en kommentar