tirsdag den 15. januar 2019

Fasan på menuen

Torsdag d. 10/01-18

Vi har i dag set på fugles anatomi. Vi har på blanchere fået vist hvordan de ser ud inden i, hvad ligner noget vi kender og hvad skiller sig ud ved fuglene.
Vi har fået nogle fansaner, som vi skal flå og tage indvolde ud af. Vi har hjemmefra forberedt os ved at se en film, om hvordan man kan flå en fasan.






Vi skal, når vi har flået den kigge på hvordan den ser ud inden i. Herefter skal vi lave en ret med fasan, kartoffelmos og vindrue sovs.




Pædagogiske overvejelser: 

Hvis man skulle lave dette med børn, ville det være bedst at det var en voksen der stod for at flå fasanen og åbne den.
Her ville børnene kunne se hvordan man gør og hvordan en fasan og andre fugle ser ud inden i. Det er svært for børn i alderen 5-6 år at skulle flå en fasan.
Børnene ville kunne være med til at skylle og rense fasanen efterfølgende. Når der skal laves mad kan børnene være med og arbejde med at forberede en fasan.
Man kan sammen med børnene prøve af forberede fasanen på forskellige måder og se om de kan smage forskel. Det er vigtigt man finder en ret der er nem at gå til for at børnene kan være med til det meste. Opskriften kan man lave med små tegninger, så børnene selv kan "læse" opskriften.




1 kommentar:

  1. Super fint at I har koblet nogle pædagogiske overvejelser på fasan forløbet :-)

    SvarSlet